Bip&Go news
Find all the latest news about your electronic toll payment brand, Bip&Go

Tutorial
news van campers in Frankrijk

Tolgeld voor campers in Frankrijk

De categorie van campers in Frankrijk

De meeste campers worden beschouwd als voertuigen die behoren tot categorie 2, d.w.z. voertuigen met of zonder aanhanger met een totale hoogte boven 2 meter en onder 3 meter en een maximum totaal toegestaan gewicht (M.T.M.) minder of gelijk aan 3,5 ton. Houd rekening met deze criteria bij het passeren van een tolpoort. Er bestaan meerdere betaalmiddelen voor de autosnelweg (bankkaart, contant geld, cheque, elektronische tolbetaling...).

Elektronische tolbetaling met een camper

Elektronische tolbetalingAls uw voertuig behoort tot categorie 1 (voertuig), 2 (tussenliggend) of 5 (motor) kunt u de "Liber-t badge" verkrijgen om sneller en eenvoudiger te betalen. Afhankelijk van de categorie waartoe uw voertuig behoort, kunt u onmiddellijk de voorrangsvakken aangeduid met een "t" nemen. Echter, als u reist met een camper (type 2 voertuig), kunt u deze voorrangsvakken niet nemen om te betalen, let dus op de borden.

De bestuurder van een camper wordt vaak verplicht zijn voertuig te verlaten of zich lenig te bewegen om te kunnen betalen, maar met de Bip&Go-badge, niet meer nodig om te bewegen, geld te zoeken of zijn bankkaart te nemen. Alles gebeurt automatisch als u voorbij de zender komt. Gedaan met toeren uithalen en pijn in de rug!

Waar kunt u een Liber-T badge voor een camper verkrijgen?

Om te kunnen genieten van alle voordelen van de t-badge, kunt u hem gemakkelijk aanschaffen op onze website Bip&Go. U ontdekt hier ons volledig aanbod van formules "Aan vaste prijs" of "A la carte" voor alle voertuigen en campers. Tal van formules voor elektronische tolbetaling die passen bij uw behoeften. Let op, grote campers kunnen hoger zijn dan 2 m en komen niet in aanmerking voor Liber-t.